Välj rätt golfskor

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa golfskor för både dam och herr. Det gäller att man väljer rätt modell efter säsong. Eller välja om man vill ha golfskor med eller utan skruvade softspikes.

Läs mer

En golfrunda är vanligtvis ganska lång vilket gör att fötterna får ta rätt så mycket stryk eftersom man går runt mycket. Därför är det viktigt att välja rätt golfskor som hjälper dig att prestera under rundan. Sportamore.se har ett stort och brett utbud av olika golfskor för både dam, herr och barn i välkända märken som Skechers och Ecco. Här nedan kommer vi tipsa om bra golfskor med olika funktioner.

4 tips för golfskor

1

Köp efter behov

Köp dina golfskor efter ditt behov. Är golf en stor del av din vardag och något som du ser som din stora hobby eller spelar du någon gång då och då? Detta avgör hur mycket du ska investera i dina golfskor. För den som spelar då och då finns det billiga golfskor att köpa.

2

Skinn eller syntet?

  • Skinnskor kräver mer underhållning för att hålla sig mjuka. Skinnskor anpassar sig enklare efter dina fötter vilket är ett stort plus men de drar åt sig vatten enklare vilket gör att de blir tyngre.
  • En syntetsko formas inte speciellt mycket efter ens fot men den är lättare, mer slitstark och drar inte till sig vatten vilket är ett plus.
3

Välj golfskor efter säsong

När man ska köpa nya golfskor är det bra att tänka på vilken säsong på året man spelar mycket golf. Vädret avgör vad för typ av golfskor man ska välja. Spelar man året runt så kan det vara bra att investera i två par skor.

Torrt underlag kräver mindre grepp och oftast inga skruvade softspikes. Det har blivit mer populärt med ett par sportigare golfskor under vår- och sommarsäsongerna. De likar mer en sportig sneaker än de traditionella golfskorna. Dessa använder man under torrt underlag då de är spikeless.

I växlande förhållandet där vädret är sämre bör man satsa på skor som ger ett optimalt grepp och som har lite kraftigare softspikes eftersom det ger en bättre stabilitet.

4

Övriga golfskorstips

  • En bra golfsko ska göra så att skon och foten fungerar tillsammans som ett och ger bra kraft till slagen. Därför är det viktigt med bra stabilitet och dämpning i skorna.
  • Knyt skorna ordentligt, din sko ska sitta tajt för att hålla stabiliteten.
  • Bra grepp, hög komfort och bra passform är viktigast att tänka på när man köper golfskor.

Golfskor för herr och dam

Här tipsar vi om bra golfskor för båda herr och dam i olika material och prisklasser.

Ecco – Golf Biom Hybrid 3 –
1999 kr
Ecco – Golf Biom Hybrid 3
Adidas Golf – Codechaos –
1995 kr
Adidas Golf – Codechaos
Skechers – Go Golf Pro 4 –
1099 kr
Skechers – Go Golf Pro 4
Under Armour – UA Hovr Fade –
1199 kr
Under Armour – UA Hovr Fade