Barfotaskor

Här hittar du tips på de bästa barfotaskorna för både dam och herr.

Matnyttig information och goda råd till dig som funderar på att köpa barfotaskor.

Läs mer

Barfotaskor för nybörjare

Barfotaskor innebär helt enkelt att man ska närma sig att vara barfota, närma sig det naturliga med andra ord. Barfotaskor är utformade som så att de är väldigt tunna, mjuka och de aktiverar foten naturligt. Idag finns det ett stort utbud av barfotaskor, både för löpning och till vardags.

Att börja springa med barfotaskor

Barfotaskor gör det möjligt för dig att anamma samma löpteknik som vid barfotalöpning men det ger samtidigt ett bra skydd åt fötterna. Idag är det många som springer både med barfotaskor och vanliga löparskor för att ge kroppen en bra variation.

Är man en nybörjare när det gäller barfotaskor bör man vara försiktig inledningsvis för att undvika belastningsskador. Börja spring med barfotaskor lugnt och försiktigt och öka sträckorna stegvis. Tänk på att dina fötter och kropp är van vid att få mycket skydd och stöd från mer vanliga löparskor. Här kan du läsa mer om att börja springa med barfotaskor.

Är barfotaskor bra?

Barfotaskor är bra för de som vill få mer aktiva och starkare fötter, och kropp. Kroppens muskler behöver aktiveras mer och det ger en god hållning och balans. Barfotaskor är en form av fotriktiga skor då de är väldigt tunna och låter foten aktiveras och jobba naturligt, både i vardagen och när du tränar.

De bästa barfotaskorna

Vivobarefoot

Vivobarefoot säljer löparskor och barfotaskor som passar alla tillfällen. I deras breda sortiment hittar du barfotaskor för dam, herr och barn.

Vivobarefoot.com

Northsport

På Northsport finner du mängder av olika barfotaskor från flera kända märken, så som Five Fingers, Merell och Vivobarefoot.

Northsport.se