Köpa fotbollsskor

När man ska köpa nya fotbollsskor är det viktigt att tänka på hur de sitter på foten. De ska sitta skönt och tight samt att det ska finnas lite plats kvar längst fram i skon. Man brukar säga att man ska gå upp en halv storlek när man köper nya fotbollskor.

Läs mer

Det finns väldigt många olika fotbollsskor att välja mellan idag. Vissa gör egna fotbollskor, man väljer då egen design vilket har blivit väldigt populärt bland de yngre. Det finns väldigt många olika modeller och märken av fotbollsskor online. Allt från Nike, Puma, Adidas och Umbro. Dessa märken brukar även samarbeta med stora fotbollsstjärnor som Zlatan, Messi och Ronaldo. Den stora valmöjligheten gör att det kan bli svårt att välja mellan allt som finns, nedan ger vi våra bästa tips på var du kan köpa fotbollsskor online.

Köpa fotbollsskor – tips

Det finns som sagt en del saker att tänka på när man ska köpa nya fotbollsskor oavsett om det är online eller i butik. Här nedan får du tips om var du kan köpa fotbollskor och vad som är bra att tänka på.

Sportamore.se

Här kan du köpa fotbollsskor i alla modeller och prisklasser för både dam och herr.

Zalando.se

Har ett bra utbud på fotbollskor online för både dam och herr.

XXL.se

Har ett brett utbud på billiga fotbollskor.

4 tips för dig som ska köpa fotbollskor

1

Storleken

Fotbollsskon ska sitta tight på foten samtligt som den ska kännas skön och bekväm. Man brukar rekommendera att gå upp en halv storlek från sin normala storlek eftersom det måste finnas lite rum för fötterna att expandera. Man vill att skon ska sitta tight eftersom det gör så man får nära kontakt med bollen vilket ger en bättre känsla.

2

Fotbollsskons material

När man ska köpa fotbollskor finns de olika material att välja mellan. Det finns skinn som är ett material som lätt formas efter ens egen fot. Skinn kräver dock en del underhållning för att kunna hålla en bra kvalité under en längre period. Syntet är ett material som de flesta fotbollsskor är gjorda av idag, det är mer slitstarkt och enklare att ta hand om än vad skinn är. Välj material efter tycke och smak när du ska köpa fotbollsskor.

3

Typ av underlag

Gräs- eller konstgrässko? När man köper fotbollsskor finns det olika typer att välja mellan beroende på vad för underlag man spelar på. En fotbollssko som är gjort för gräsunderlag slits mycket snabbare om man utsätter den för konstgräs. Spelar man ofta på konstgräs ska man välja en fotbollsko som är till för just konstgräs, för att kunna garantera att skon håller längre.

4

Prisklasser

Det finns olika prisklasser på fotbollsskorna. Detta är av olika anledningar då material och prestanda mäts i skalor på 1–5. De skor som ligger högst i skalan är dyrare och bättre. En dyrare fotbollssko är oftast bättre än en billigare fotbollssko. De sitter oftast bättre på foten vilket resulterar i bättre bollkontakt och känsla.

Snygga fotbollsskor

Tipsar om snygga och bra fotbollsskor till både dam och herr för utomhusspel.

Nike – Vapor 13 Elite AG –
2699 kr
Nike – Vapor 13 Elite AG
Puma – One 20.2 –
999 kr
Puma – One 20.2
Adidas – Copa Gloro 20.2 –
549 kr
Adidas – Copa Gloro 20.2
Nike – Mercurial Vapor 13 Elite FG –
2695 kr
Nike – Mercurial Vapor 13 Elite FG